Tijm ct linalol - 5 ml Bloeiende top

Interesse in dit product ?

Delen
Thymus vulgaris ct linalol
Tijm behoort tot de familie van de Lamiaceae die uit meer dan 300 soorten bestaat. Deze planten zijn rijk aan essentiële olie en komen voor als kruipplanten of als kussentjes met kleine lichtroze of witte bloemetjes. Linaloltijm kan homogene populaties vormen over beperkte uitgestrekte gebieden. In ieder geval wordt de groeiplaats van deze tijm gesitueerd op middelmatige hoogte, tussen de 500 en de 1000 meter, gekenmerkt door een minder intense zonnestraling, een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid dan op de vlaktes. Toch kan deze tijm ook groeien onder heel andere ecologische omstandigheden.
Labels
  • Chemisch gedefinieerde essentiële oliën
Dosage
1 druppel inslikken op een neutrale drager, 3 maal per dag (120mg)
Advice
"Aanbevolen voor kinderen. Doordat de chemotypes van tijm met fenolen veel te agressief zouden zijn, is deze CGEO een goed alternatief bij verkoudheden en neus-keel - ooraandoeningen en verstopte neus en luchtwegen.

Bij alle urinaire ongemakken: meng 3 druppels CGEO Thym ct linalol + 2 druppels CGEO Roomse kamille+ 10 druppels HV Abrikozenpitolie en breng aan op de onderbuik, 4 keer per dag."
Composition
Linalol
Precautions
"Buiten bereik van jonge kinderen houden. • Niet ter vervanging van een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl. • De aanbevolen dosering niet overschrijden. • Niet gebruiken tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en bij kinderen onder de 6 jaar. • Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte.
"
Reference

620

EAN

5420008506208

CNK

2733624

Nut/PL

PL 175/68

Regulatory status

Dietary supplement

Andere producten in dit toepassingsgebied Urinewegen

  • Chinese kaneelboom - 10 ml

    Cinnamomum cassia

    CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

    G. Capus zei over deze laurierachtige : “Er bestaan geen voorschriften van Chinese dokters zonder kaneel”.. Inderdaad, het veelzijdige ontsmettingsvermogen, het anti-infectueuze en antibacteriële breedspectrum en de krachtige werking vernietigen 98 % van de pathogene bacteriën, gram + kokken en gram - bacillen. Het is ook een krachtig tonicum voor het sympathisch zenuwstelsel, werkt algemeen stimulerend en is een afrodisiacum.

    120

    Cinnamomum cassia
  • Saturejatijm - 10 ml

    Thymus satureioides

    CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

    "Saturejatijm is afkomstig uit Noord-Afrika en groeit in steenachtige droge bodems. Tijm is het voorbeeld van een plantensoort die het nut van chemotypes weergeeft. Er bestaan verschillende chemische soorten tijm waarvan de chemische samenstelling van de essentiële olie verschilt naargelang de biotoop waarin de tijm zich bevindt. De factoren die de samenstelling en dus de therapeutische werking beïnvloeden, zijn : het aantal uren zonneschijn, de hoogte, de soort bodem, de zuiverheid van de lucht …"

    15217

    Thymus satureioides
  • Italiaanse cipres - 10 ml

    Cupressus sempervirens

    CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

    Deze boom afkomstig uit Azië met grijs-bruine schors draagt zeer kleine donkergroene blaadjes en bloemen in trosjes aan het uiteinde van de twijgen. De vrucht is een eivormige kegel (4 cm) met overlappende schubben die eerst groen zijn en bruin worden na het rijpen. Deze grote, altijd groene piramidevormige bomen werden opgedragen aan Pluto, god van het dodenrijk, wat blijkt uit zijn frequent voorkomen op kerkhoven.

    16597

    Cupressus sempervirens