• Bio

Tijm CT linalol - 5 ml Bloeiende top

Interesse in dit product ?

Delen
Thymus vulgaris
Tijm behoort tot de familie van de Lamiaceae die uit meer dan 300 soorten bestaat. Deze planten zijn rijk aan essentiële olie en komen voor als kruipplanten of als kussentjes met kleine lichtroze of witte bloemetjes. Linaloltijm kan homogene populaties vormen over beperkte uitgestrekte gebieden. In ieder geval wordt de groeiplaats van deze tijm gesitueerd op middelmatige hoogte, tussen de 500 en de 1000 meter, gekenmerkt door een minder intense zonnestraling, een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid dan op de vlaktes. Toch kan deze tijm ook groeien onder heel andere ecologische omstandigheden.
Labels
  • Chemisch gedefinieerde essentiële oliën
  • BIO AB
  • BIO UE
Dosage
1 druppel inslikken op een neutrale drager, 3 maal per dag (120mg)
Advice
" Aanbevolen voor kinderen. Doordat de chemotypes van tijm met fenolen veel te agressief zouden zijn, is deze CGEO een goed alternatief bij verkoudheden en neus-keel - ooraandoeningen en verstopte neus en luchtwegen.

Bij alle urinaire ongemakken: meng 3 druppels CGEO Thym ct linalol + 2 druppels CGEO Roomse kamille+ 10 druppels HV Abrikozenpitolie en breng aan op de onderbuik, 4 keer per dag."
Composition
Linalol
*Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - BIO betekent : afkomstig van de biologische landbouw (Controle Certisys-BE-BIO-01).
Precautions
"Buiten bereik van jonge kinderen houden. • Niet ter vervanging van een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl. • De aanbevolen dosering niet overschrijden. • Niet gebruiken tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en bij kinderen onder de 6 jaar. • Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte.
"
Reference

2439

EAN

5420008524394

CNK

2732394

Nut/PL

PL 175/68

Regulatory status

Dietary supplement

Andere producten in dit toepassingsgebied Urinewegen

  • 870
    • Bio

    Palmarosa - 10 ml

    Cymbopogon martinii var. motia

    CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

    "Dit kruid afkomstig uit India heeft lange, smalle bladeren en een lineaire bloeiwijze. Met haar zeer aangename geur is dit een essentiële olie om in het achterhoofd te houden voor alle huidaandoeningen zoals mycose, littekens en eczeem. Dit is zeker een van de 10 belangrijkste essentiële oliën."

    870

    Cymbopogon martinii var. motia
  • 15219
    • Bio

    Saturejatijm - 10 ml

    Thymus satureioides

    CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

    "Saturejatijm is afkomstig uit Noord-Afrika en groeit in steenachtige droge bodems. Tijm is het voorbeeld van een plantensoort die het nut van chemotypes weergeeft. Er bestaan verschillende chemische soorten tijm waarvan de chemische samenstelling van de essentiële olie verschilt naargelang de biotoop waarin de tijm zich bevindt. De factoren die de samenstelling en dus de therapeutische werking beïnvloeden, zijn : het aantal uren zonneschijn, de hoogte, de soort bodem, de zuiverheid van de lucht …"

    15219

    Thymus satureioides
  • Grove den - 10 ml

    Pinus sylvestris

    CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

    De grove den geeft een essentiële olie die reeds lang gekend is door onze grootmoeders voor haar verzachtende werking op de bronchiën bij inademing van deze essentiële olie uit het Scandinavisch klimaat. Hij houdt van het gebergte, zand- of kiezelgrond en heeft een paars-grijze schors, stevige naaldvormige bladeren, gele mannelijke bloemen en rode vrouwelijke bloemen en als vrucht een eivormige kegel die eerst groen is en daarna bruin.

    530

    Pinus sylvestris